Hakkımızda

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 09.09.1998 tarihli Yüksek Öğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararla kurulmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde 2002 yılında 30 öğrenci kontenjanıyla eğitim-öğretime başlamış ve ilk mezunlarını 2006 yılında vermiştir. Öğrenci kontenjanı sonraki yıllarda 40’a çıkartılmıştır. 2006 yılı başlarında bakanlar kurulu kararıyla Giresun Üniversitesi’nin kurulması üzerine Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümümüzde halen 201 (160 normal öğretim + 41 ikinci öğretim) öğrenci öğrenim görmektedir.

Bölümümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri dört derslikte sürdürülmekte olup, gerekli durumlarda fakültenin teknoloji salonundan ve kütüphaneden de yararlanılmaktadır.

Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz "Türk Filologu" unvanı almaktadırlar. Ancak sınavla girdikleri tezsiz yüksek lisans programını başararak liselerde Türk Dili ve Edebiyatı branş öğretmenliğine atanmaları da gerçekleşebilmektedir. Öğrencilerimiz, bunun dışında arşivcilik, derlemecilik ve yayın organlarında düzeltmenlik gibi meslek alanlarında da görev yapabilmektedirler.